Nieuws DI 14 Feb

Herhaling KRO-NCRV serie ‘Kloostergasten’

KRO-NCRV heeft besloten de serie Kloostergasten, die vorig jaar september en oktober is uitgezonden, te herhalen. Zes bekende gezichten dompelen zich drie dagen lang onder in het kloosterleven. De aflevering met Thomas Cammaert, die drie dagen in de Abdij van Berne te gast was, wordt herhaald op zaterdag 25 februari om 16.30 uur op NPO 2.

De Vlaamse Thomas groeide op in een katholiek gezin. Toen hij ontdekte dat hij op mannen viel, voelde hij zich niet langer welkom in de kerk. In de tuin van de abdij gaat Thomas met abt Denis Hendrickx het gesprek aan en vraagt of broeders in zijn abdij openlijk homoseksueel kunnen zijn. Hij verruilt zijn drukke leven in Amsterdam voor het strakke ritme van het klooster.

Voor velen is het een mysterie. Waarom kiezen mensen voor het klooster? De hectiek van alledag wordt verruild voor gebed, stilte en soberheid. Wat doen de eeuwenoude rituelen met de kloostergast? Thomas Cammaert is bekend van zijn rol als Joop Admiraal, de partner van Ramses Shaffy in de serie Ramses. Miljoenen mensen zagen hem in Wie is de Mol? en vorig jaar speelde hij Petrus in The Passion. Thomas heeft nog niet eerder in een klooster gelogeerd. Hij kijkt ernaar uit omdat Thomas benieuwd is wat stilte met hem doet. Of het allemaal serieus is of dat er ook gelachen kan worden. Benieuwd naar de levensstijl van deze mannen. Voelt theaterdier Thomas zich thuis?

Voor wie niet kan of wil wachten op deze herhaling: bekijk de aflevering van het programma Kloostergasten van 18 september 2022 met Thomas Cammaert in de Abdij van Berne hier.

Bron: Abdij van Berne | Foto: Ramon Mangold

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Nieuws
John Meeuwesen participant van Berne
Lees verder VR 05 Apr
Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief