Nieuws WO 01 Sep

Kloostermarkt Abdij van Berne geannuleerd

De kloostermarkt die door de Abdij van Berne op 12 september zou worden georganiseerd, kan helaas niet doorgaan. Beperkingen vanwege Corona-maatregelen maken het nog onmogelijk om de markt in de geplande vorm te organiseren. Het ontmoetingsfeest bij gelegenheid van het 900 jaar bestaan van de Norbertijnen, leek een mooie combinatie te kunnen worden met nationale monumentendag (zondag 12 september).

Wij hadden niet gedacht dat de regelgeving vanwege Corona nog roet in het eten zou kunnen gooien. Na overleg met de gemeente over de te nemen maatregelen in verband met het verkrijgen van een vergunning, hebben wij nu jammer genoeg moeten besluiten om deze manifestatie af te blazen. Te veel onderdelen van de gemaakte plannen moesten ingeleverd of aangepast worden in hun vorm. Daarmee kon er geen open en vrij toegankelijke kloostermarkt worden gemaakt, waarin juist veel aandacht voor ontmoeting en inspiratie wordt nagestreefd.

Voor de tweede maal dit jaar ziet de abdij van Berne zich dus genoodzaakt om de geplande kloostermarkt te annuleren. Oorspronkelijk zou deze plaatsvinden op 24 mei: tweede Pinksterdag, maar toen waren manifestaties nog niet mogelijk. Als uitwijkdatum werd gekozen voor zondag 12 september in combinatie met nationale monumentendag. De hoop dat allerlei culturele manifestaties tegen deze tijd steeds meer mogelijkheden zouden krijgen, hield lang de verwachting in stand dat de geplande kloostermarkt ook door zou kunnen gaan.

Nieuwe datum: 6 juni 2022
Het plan voor een kloostermarkt bij de Abdij van Berne blijft bestaan! In deze tijd van het jaar is een “open lucht”-gebeuren niet zo voor de hand liggend. Uitkijkend naar het volgend jaar blijkt de Tweede Pinksterdag op 6 juni 2022 te vallen. Die 6e juni is uitgerekend de jaarlijkse herdenkingsdag van Norbertus, de stichter van de orde van de Norbertijnen. Een betere datum voor de kloostermarkt  kunnen we ons nu eigenlijk niet voorstellen.

Wij zouden het zeker op prijs stellen als deze datum reeds wordt vastgelegd in al de agenda’s voor volgend jaar. Wij willen dan na de jaarwisseling graag weer contact opnemen om opnieuw een inspiratievolle Kloostermarkt vorm te geven. Uiteraard hopen we dan een planning ter hand te kunnen nemen zonder allerlei beperkingen.

Voor nadere toelichting/ informatie:     
Secretariaat Abdij van Berne
Werkdagen: 09.30 – 12.30 uur
Tel: 0413 – 299299
Mail: info@abdijvanberne.nl

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Eucharistieviering in Berne weer toegankelijk zonder inschrijving
Lees verder DO 23 Sep
Nieuws
Nieuwe vriendenstichting is cadeau voor Abdij van Berne
Lees verder MA 20 Sep
Nieuws
Open Monumentendag 2021: ruim 650 mensen naar Berne
Lees verder MA 13 Sep
Nieuws
Jan Sanders Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Lees verder VR 10 Sep
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
  • © 2021 Abdij van Berne