Nieuws DI 07 Jun

Kloostermarkt Abdij van Berne groot succes

De Kloostermarkt die gistermiddag werd gehouden in en bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther, is volgens abt Denis Hendrickx “een groot succes” geworden. Ongeveer 2500 belangstellenden kwamen naar de abdij om een kijkje te nemen, ondanks de regenbuien die af en toe overtrokken. De abt is blij met dit succes dat vooral te danken is aan de vele vrijwilligers en de voorbereidingsgroep.

Uitstel
Vorig jaar vierden de norbertijnen van de Abdij van Berne het 900-jarig bestaan van de wereldwijde orde. Vanwege de coronamaatregelen werd besloten de voor het najaar van 2021 geplande kloostermarkt te verplaatsen naar maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag en Norbertusdag.

Vele activiteiten
De kloostermarkt werd om 12.00 uur officieel geopend door abt Denis Hendrickx en burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze. Daarna konden de aanwezigen deelnemen aan activiteiten die vooral in het teken stonden van ontmoeting. Zo was er gelegenheid om nader kennis te maken met de vele mogelijkheden van de Abdij van Berne, waren er kraampjes met producten van diverse kloosters, was er veel aandacht voor pelgrimage, waren er standjes met streekproducten, konden lezingen worden bijgewoond over tal van onderwerpen, was er prachtig koorgezang in de abdijkerk, konden belangstellenden een kijkje nemen in de kruidentuin en was het terras van Berne Abdijbier open om het leven te vieren. Kortom: voor iedereen was er veel te beleven!

Van de kloostermarkt zijn vele foto’s gemaakt. Klik hier voor foto’s die gemaakt zijn door Esther Mollema voor HaDeejer.

Bron: Abdij van Berne | Foto: Esther Mollema

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Programma Kloostermarkt 6 juni bekend
Lees verder DI 31 Mei
Nieuws
Presentatie routeboekjes 'Ons Kloosterpad' tijdens Kloostermarkt
Lees verder DI 31 Mei
Nieuws
Kloostermarkt bij Abdij van Berne op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag
Lees verder ZA 28 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief