Nieuws ZO 23 Okt

Licht tot vrede – Op weg naar Kerstmis 2022

‘Vrede op aarde onder de mensen in wie Hij welbehagen heeft’: zo zingen de engelen bij de geboorte van Jezus. Veel mensen hebben uitgekeken naar deze Vredevorst en doen dat vandaag de dag nog steeds. De wereld hunkert naar harmonie, naar een licht van waarheid, rechtvaardigheid, geloof en bevrijding.

In kloosters is het een goede gewoonte om elke ochtend een korte tekst te lezen en dan de rest van de dag op het stukje te kauwen. Om die woorden tijdens je werkzaamheden op de achtergrond mee te laten klinken zodat de zinnen bewust of onbewust je dag kunnen kleuren.

Het onlangs bij Berne Media verschenen Licht tot vrede bundelt inspirerende overdenkingen van vier Dominicanessen van de Heilige Familie, geschreven door zuster Holkje van der Veer, zuster Marga Zwiggelaar, zuster M. Catharina Al en zuster Nadia Kroon.

Holkje, die dit jaar overleed, tekende in 2021 nog het volgende op: “De wereld is geen veilige woonplaats. We weten het en het doet zeer.’ In de kerk, maar ook met Kerstmis draait het volgens haar ondanks alles om ‘hoop hebben, hoop houden en elkaar bemoedigen”.

Dit boekje is een liefdevolle leidraad om in deze donkere dagen op weg naar Kerstmis het Licht te volgen, hoopvol richting vrede. Het is een uitnodiging om je te wapenen met het Licht.

Klik hier voor meer informatie over dit boekje of om het boekje te bestellen.

Bron: Berne Media

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Twee bijzondere exposities in de abdijkerk van Berne
Lees verder WO 16 Nov
Nieuws
Abdij van Berne kan torenhoge energiekosten niet meer betalen
Lees verder VR 04 Nov
Nieuws
3-11 november: 'Together We' noveen
Lees verder WO 02 Nov
Nieuws
'Het Recht om te zijn' met zuster Maria Magdalena en wethouder Lahlah
Lees verder DO 20 Okt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief