Nieuws MA 20 Apr

Maar liefst drie bierprijzen voor Berne Abdijbier

Maar liefst drie gerenommeerde bierprijzen behaalde deze maand Berne Abdijbier op de ‘Dutch Beer Challenge’.

De Dutch Beer Challenge (DBC) is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland en werd opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse Biercultuur. De DBC wordt op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv. Vorig jaar al, op de zesde editie, werd Brons behaald voor de Abt-Tripel, nu vielen drie andere bieren erg in de smaak van de jury. Zo wonnen Norbertijn Blond en Abt-generaal Quadrupel het Brons en was er zelfs Zilver voor Witheren Wit. Berne Abdijbier dingt met deze prijzen mee naar de Mitra-award ‘Het beste bier van Nederland’. Deze wordt op 14 mei bekendgemaakt.

Blind geproefd
91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd, van de 46 winnende brouwerijen won Berne Abdijbier als een van de weinigen zelfs 3 prijzen, 2x Brons en 1x Zilver. Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten hebben de 400 ingezonden Nederlandse bieren op 11 maart jl. in Arminius Congres- en Debatcentrum te Rotterdam blind geproefd in 27 verschillende biercategorieën.

“Als je dan in drie categorieën zo een gerenommeerde prijs wordt toebedeeld mag je wel stellen dat je echt boven het maaiveld bent uitgestegen en een heel goed team bent. We doen dus mee met de beste speciaalbier merken van Nederland en dat in de 5 jaar dat het merk Berne Abdijbier bestaat! Ik heb er mijn unieke fles Vatgerijpte Abt-generaal Quadrupel voor open getrokken,” aldus de super trotse voorzitter Henry van Boxmeer van de stichting.

De speciaalbiermarkt groeit nog steeds. Inmiddels zijn er 735 brouwerijen met vele bieren. Berne Abdijbier brouwt hun 6 bieren bij drie van deze brouwerijen en is voornemens om op de Abdij van Berne opnieuw een abdijbrouwerij te starten. Daarmee wordt dan een eeuwenoude traditie in ere hersteld.

Corona-crisis
Door de corona-crisis levert Berne Abdijbier hun bieren momenteel niet aan de horeca maar enkel aan enkele supermarkten en slijterijen door heel het land. Het Proeflokaal op de abdij is nu tijdelijk gesloten, maar de abdijwinkel heeft elke zaterdagmiddag Bierkoopdag zodat men in quarantainetijd niet zonder deze prijswinnaars hoeft te zitten.

Bron: Stichting Berne Abdijbier | Foto: Ramon Mangold

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Kloostermarkt Abdij van Berne groot succes
Lees verder DI 07 Jun
Nieuws
Programma Kloostermarkt 6 juni bekend
Lees verder DI 31 Mei
Nieuws
Presentatie routeboekjes 'Ons Kloosterpad' tijdens Kloostermarkt
Lees verder DI 31 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief