Nieuws MA 28 Aug

Meld je project aan voor Space voor Grace!

In 2024 start de vijfde ronde van het jaartraject van Space for Grace, een initiatief van het fonds Porticus. Het project is bedoeld om met vernieuwende ideeën vitaliteit brengen in geloofsgemeenschappen. De uitgekozen projecten maken kans op een financiële bijdrage die kan oplopen tot € 20.000. Projecten aanmelden kan tot 1 november.

Subsidie, inspiratie en begeleiding
Space for Grace is geen gewone projectsubsidie, maar een jaartraject van uitwisseling, inspiratie en versterking. In vijf dagen verspreid over het jaar leren de deelnemers van experts en van de andere initiatieven uit hun lichting. Daarnaast is er ruimte voor één-op-één-begeleiding van het eigen project. Er zijn ook momenten van evaluatie en monitoring om deelnemers inzicht te geven in hun manier van werken en te laten zien waar de kracht en verbeterpunten van het project en het team liggen. Dit leidt tot betere resultaten. Ook anderen kunnen hierdoor veel van je project leren.

In aanmerking voor deelname komen projecten die bedoeld zijn om meer vitaliteit in een geloofsgemeenschap te brengen. Denk aan nieuwe volwassencatechese, projecten door jongeren, liturgievernieuwing, experimenten met specifieke gemeenschappen zoals migranten, boeren of gezinnen of een diaconaal project.

In eerdere rondes hebben al diverse projecten van religieuze instituten en kloostergemeenschappen deelgenomen.

Vervolgtraject
Daarnaast wordt er ook een verdiepend vervolgtraject aangeboden voor katholieke initiatiefnemers die geloven in een vitale kerk. Het Space for Grace-programma vindt ook plaats in België en Duitsland in samenwerking met Porticus en andere partners.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: KNR | Foto: Eric Mok, Unsplash.com

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Abt Denis Hendrickx in Kloostercast: Hoe kan ik gastvrij zijn?
Lees verder ZO 21 Jul
Nieuws
Sinan Can, Henri Bontenbal en Lale Gül in nieuw seizoen van KRO-NCRV’s Kloostergasten
Lees verder DO 04 Jul
Inspiratie
Stichting Vrienden van de Abdij van Berne organiseert tweede Vriendendag
Lees verder DI 11 Jun
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief