Nieuws DO 19 Jan

Nieuw magazine ‘Heilig spel’

Op 27 januari 2023 presenteert Berne Media | Uitgeverij Abdij van Berne in samenwerking met de Stichting Eredienstvaardig Heilig spel.

Heilig spel is een nieuw magazine voor rituelen, liturgie en spiritualiteit. Het is de oecumenische opvolger van de tijdschriften Vieren (rooms-katholiek) en Laetare (protestants). De artikelen in het tijdschrift willen verdieping bieden, naast actuele en praktische informatie. De meerwaarde van Heilig spel ligt onder andere in een aanvullend werkschrift met gebeden, gedichten, muziek en creatieve suggesties voor de liturgie in de diverse christelijke kerken. Ook wordt een aantal zeer gewaardeerde rubrieken uit Vieren en Laetare, zoals de heiligenverhalen en het liturgisch leesplankje, voortgezet.

Heilig spel richt zich met name op professionele en vrijwillige medewerkers in de kerk, theologen, geestelijk verzorgers, kerkmusici, kerkelijk werkers, liturgiewerkgroepen en docenten van hogescholen en universiteiten. In de eerste uitgave kunt u bijdragen vinden van onder meer rabbijn Lody van de Kamp, theoloog Rikko Voorberg, justitiepastor Geert Rozema, theoloog en radio- en televisiepresentator Andries Knevel, theoloog en musicoloog Martin Hoondert en theoloog/kerkhistoricus Peter Nissen. Theoloog Ekkehard Muth, oud-hoofdredacteur van Laetare, is de nieuwe hoofdredacteur van Heilig spel.

Het tijdschrift zal vijf keer per jaar verschijnen en losse nummers kosten € 8,50. Kijk binnenkort voor abonnementen en meer informatie over het tijdschrift op www.heiligspel.nl.

Bron: Berne Media | Uitgeverij Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Vastenactie 2023 voor vrouwen en kinderen in sloppenwijken India
Lees verder DI 31 Jan
Nieuws
Activiteitenfolder voorjaar 2023 gereed
Lees verder DI 24 Jan
Nieuws
Roelof Hemmen bezoekt Abdij van Berne
Lees verder MA 16 Jan
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief