Nieuws DO 25 Aug

Open Monumentendag 2022

Open Monumentendag 2022 op zondag 11 september a.s. heeft als thema meegekregen: ‘Duurzaamheid’. De Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther is op die dag tussen 14.00 – 17.00 uur van binnen en van buiten voor iedereen te beleven.

Presentaties
In de Bernekringzaal van de abdij zal om 14.00 uur en om 16.00 uur een presentatie worden verzorgd door de heer Rien de Visser. Hij verzorgt een beeldpresentatie over Berne als erfgoedcomplex. In zo genoemde ‘Monumenten Meditaties’ laat hij ons stilstaan bij allerlei aspecten van de plek.

Om 15.00 uur zal de heer Gijs Verkuijlen van monumentenhuis Brabant een presentatie verzorgen over duurzaamheid in relatie met monumentenzorg. Hierbij zijn bijzonder welkom zij die eigenaar zijn van een monument in de gemeente Bernheze.

Vrije inloop
De vrije inloop is mogelijk via de abdijkerk. Van daaruit wordt de richting gewezen voor de rondgang en wordt de weg gewezen naar de Bernekringzaal waar de verschillende presentaties plaatsvinden.

Voor het nuttigen van een drankje wordt graag verwezen naar het proeflokaal van Berne Abdijbier en natuurlijk is ook de abdijwinkel geopend.

Nadere info: secretariaat Abdij van Berne, secretariaat@abdijvanberne.nl – tel.: 0413-299299. Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur.

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Vredeswandeling in Heeswijk-Dinther
Lees verder MA 26 Sep
Nieuws
Norbertijnen uit de hele wereld ontmoeten paus Franciscus
Lees verder ZO 25 Sep
Nieuws
Stichting Berne Abdijbier zoekt vrijwilligers
Lees verder ZO 18 Sep
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief