Nieuws VR 29 Jul

Steun gezocht voor Nederlandse uitgave Augustinus’ belangrijkste werk

‘De civitate Dei’, Over de Stad van God, is het een van de belangrijkste werk van Augustinus. Het kolossale werk is in het Nederlands één keer eerder vertaald, namelijk door Gerard Wijdeveld (Ambo, 1983). Maar met zijn 662 hoofdstukken, verdeeld over 22 boeken, is de uitgave lastig te hanteren en is de taal niet meer van deze tijd.

Classicus Chris Dijkhuis heeft, om het werk toegankelijk te maken gekozen voor een combinatie van vertalen en samenvatten en er een tweejarige kalender in boekvorm van gemaakt. De grote hoeveelheid noten staan per dag onder de tekst. Naast registers van namen, Bijbelplaatsen en geciteerde auteurs is er ook een zeer uitgebreid register van onderwerpen. Dit is uniek en goed nieuws voor professionals en geïnteresseerde leken van alle gezindten.

De bedoeling is het boek te laten verschijnen in november 2022. Om de uitgave door uitgeverij Abdij van Berne mogelijk te maken wordt nog financiële steun gezocht, meldt het Augustijns Verband. In zijn nieuwsbrief doet het een oproep aan de lezers om een gift te doen hiervoor.

Lees hier verder.

Bron: KNR.nl

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Nieuws
Binnenkort in Museum Krona: ‘Verborgen achter Muren’
Lees verder ZA 16 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief