Nieuws MA 05 Sep

Theatermaker Oscar Kocken in gesprek over toekomst religieus leven in Brabant

Presentator en theatermaker Oscar Kocken zal op maandag 12 september in gesprek gaan met enkele jonge religieuzen en andere betrokkenen over heden, verleden en toekomst van het religieuze leven in Brabant. Dit doet hij tijdens een ontmoetingsdag voor alle religieuzen van de bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch.

Aanleiding voor de deze dag is het Jaar van het Brabants Kloosterleven dat in 2021 werd gehouden. In dat jaar werd herdacht dat een aantal kloosters in Brabant een belangrijk jubileum vierden. (900 jaar Norbertijnen, 750 jaar Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal, 650 jaar Kruisherenklooster Sint Agatha, 300 jaar Clarissen in Megen. De ontmoetingsdag zou het slot van dit bijzondere jaar zijn, maar is vanwege corona uitgesteld.

Tijdens de middag van 12 september kijken we naar wat vele eeuwen kloosterleven hebben gebracht en op welke wijze de waarden van het religieuze leven vandaag en in de toekomst worden doorgegeven. Onder leiding van presentator en programmamaker Oscar Kocken gaan we in gesprek met een aantal jongere religieuzen en mensen die betrokken zijn bij het werk van de religieuzen. Wat trekt hen in het religieuze leven, waarom hebben ze deze keuze gemaakt en hoe proberen zij op hun eigen wijze in de voetsporen treden van de vele generaties voor hen.

De middag wordt gehouden in kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk en is mee te beleven via een livestream op de website van de Abdij van Berne.

Programma
Aanvang 13.30 uur
– Welkom door Denis Hendrickx, abt van Berne
– De betekenis van de religieuzen in de geschiedenis van Brabant. Korte inleiding door broeder Hans van Bemmel ofm
– Gesprek over de waarden van het religieuze leven, toen, nu en in de toekomst. Theatermaker en presentator Oscar Kocken gaat in gesprek met religieuzen en
betrokkenen:
Mevrouw Lucy Geertman, straatpastor in Nijmegen
Broeder Benedetto Ressa, minderbroeders franciscanen, werkzaam in de zorg. Hij deed enkele weken geleden zijn eeuwige professie.
Zuster Lili Purwanti van de Missiezusters Dienaressen van de H. Geest, afkomstig uit Indonesië en missionaris in Nederland
De heer Franck Ploum, theoloog, beleidsmedewerker bij de broeders van Huijbergen en actief in de Ekklesia Breda en op het gebied van spirituele vorming
Zuster Johanna Schuts, claris in Megen

Gesprek met de aanwezigen in de zaal
– 15.00 uur Korte pauze
– 15.30 uur Vesperviering
– 16.00 uur Napraten met een hapje en een drankje

Bron: KNR

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Abdij van Berne houdt 'abdijdialoog' voor boeren
Lees verder DI 06 Jun
Nieuws
Kruidentuingids voor Kruidenhof Berne
Lees verder ZA 03 Jun
Nieuws
Vier bekende Nederlanders in 2e seizoen 'Kloostergasten'
Lees verder DO 25 Mei
Nieuws
Kloosters Heilige Driehoek decor h3h biënnale
Lees verder ZA 20 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief