Nieuws VR 01 Mei

Thijs Moons overleden

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Gisterochtend is in zorgcentrum Laverhof in Heeswijk-Dinther onze medebroeder Thijs Moons overleden. Helaas heeft hij de strijd tegen het coronavirus verloren.

Zijn intrede in de Abdij van Berne vond plaats in 1950. Op 5 augustus 1956 werd hij priester gewijd. In 1958 ontving hij zijn eerste benoeming als kapelaan in Gemert. Vanaf 1963 was hij werkzaam in Vlijmen tot 1994, als kapelaan, als godsdienstleraar, als pastoor. Na zijn eervol ontslag in Vlijmen bood hij zijn diensten aan bij de zusters van Asten. Zijn actieve pastoraat sloot hij af in Eindhoven waar hij op verschillende plaatsen pastorale assistentie verleende. Na zijn terugkeer in de abdij moest hij in februari 2017 omwille van noodzakelijke verzorging opgenomen worden in zorgcentrum Laverhof. Daar is hij ook overleden.

Afscheid
Wij willen zijn leven en werken gedenken tijdens een eucharistieviering in de abdijkerk op woensdag 6 mei om 11.00 uur, waarna we hem ten grave dragen op het kerkhof van de abdij. Vanwege corona zal dit afscheid in besloten kring moeten plaatsvinden.

Klik hier voor het overlijdensbericht.

Bron/foto: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Kloostermarkt Abdij van Berne groot succes
Lees verder DI 07 Jun
Nieuws
Programma Kloostermarkt 6 juni bekend
Lees verder DI 31 Mei
Nieuws
Presentatie routeboekjes 'Ons Kloosterpad' tijdens Kloostermarkt
Lees verder DI 31 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief