Nieuws WO 16 Nov

Twee bijzondere exposities in de abdijkerk van Berne

Tussen 1 en 20 december zijn in de abdijkerk van Berne in Heeswijk-Dinther twee bijzondere exposities te bewonderen. ‘Vertel me wie je bent’ betreft 25 posters met persoonlijke antwoorden op de vraag: wat is heilig, spiritueel of religieus in je leven? Daarnaast een levensgrote kopie van de beroemde ‘Nachtwacht‘ van Rembrandt, een initiatief van het Rijksmuseum in Amsterdam. De exposities zijn gratis toegankelijk en de abdijkerk is dagelijks geopend tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vertel me wie je bent
De vraag voor de expositie ‘Vertel me wie je bent’ is niet gesteld aan religieuze professionals zoals pastores, dominees, kloosterlingen of theologen. Deze vraag leeft immers ook buiten de kaders van parochies, gemeenten en kloosters. Het is een zeer gemengd gezelschap geworden, afkomstig uit de zorg, het onderwijs, de hulpverlening, het bedrijfsleven en de kunsten. In de leeftijd tussen 7 en 75 jaar, verschillend naar opleiding, beroep en achtergrond.

Er zijn veel gesprekken gevoerd en deze hebben een korte tekst opgeleverd, geplaatst op een beeld dat de inbrengers gekozen hebben in overleg met de vormgeefster. Op elke poster een QR-code waar muziek achter te vinden is en verhalen, gedichten, foto’s of filmpjes. Voor nadere informatie: info@delevensboom.net.

De Nachtwacht
De gedachte om een levensgrote replica van de Nachtwacht naar verschillende plaatsen in ons land te brengen is geboren in de Coronatijd. Mensen, die niet of nauwelijks in de gelegenheid zijn om culturele instellingen te bezoeken, wordt zo een hart onder de riem gestoken. De plaatselijke kunststichting is er in geslaagd deze replica van het grote kunstwerk naar Heeswijk te halen. De afmetingen bedragen 4,15 meter hoog en 5 meter breed. De abdijkerk is dan ook een ideale plek geworden om dit meesterwerk van Rembrandt te kunnen bewonderen. Voor nadere informatie: mathieu@arttekst.nl of info@abdijvanberne.nl.

Bron: Abdij van Berne   

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Abdij van Berne kan torenhoge energiekosten niet meer betalen
Lees verder VR 04 Nov
Nieuws
3-11 november: 'Together We' noveen
Lees verder WO 02 Nov
Nieuws
Licht tot vrede - Op weg naar Kerstmis 2022
Lees verder ZO 23 Okt
Nieuws
'Het Recht om te zijn' met zuster Maria Magdalena en wethouder Lahlah
Lees verder DO 20 Okt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief