Nieuws DO 28 Dec

Update toekomstproject Berne

In de Abdij van Berne wordt al enige tijd gewerkt aan het toekomstproject. Afgelopen zomer besloot de provincie Noord-Brabant een subsidie van € 1,7 miljoen te verlenen aan Berne voor de duurzame instandhouding van het complex en het geschikt maken van de abdij voor toekomstige functies. 

Wat is er sindsdien gebeurd? Het antwoord hierop is: heel veel. Hieronder een aantal belangrijke ontwikkelingen:

Architect
Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de uitvoering van een aantal besluiten van het toekomstproject. Er is een keuze gemaakt voor een architect om drie projecten verder vorm te geven. Het gaat om de zogenaamde Herengracht (het gedeelte achter de abdijkerk), de boerderij waar nu abdijwinkel en het proeflokaal zijn gevestigd en een woningbouwproject dat achter de boerderij geprojecteerd staat. Gekozen is voor Oomen Architecten in de persoon van Ernst René van Tatenhove. Het architectenbureau is aan het werk gegaan met o.a. de uitkomsten van de verschillende bijeenkomsten die op respectievelijk 18 oktober en 13 november hebben plaatsgevonden.

Achterterrein
Het ontwikkelteam heeft onlangs een uitvoerig gesprek gehad met enkele personen van actief Burgerschap uit Heeswijk-Dinther. De afspraak is gemaakt dat zij mee gaan werken met het ontwikkelen van plannen voor het achterterrein van het abdijcomplex, grenzend aan de gracht (erfafscheiding) waar nu de oude drukkerij/muziekfabriek staat. Overigens is het de bedoeling dat veranderingen in dat gebied pas als laatste onderdeel van het toekomstproject aan de orde zullen komen en bij die ontwikkeling ook de gemeente Bernheze nadrukkelijk betrokken zal worden.

De komende maanden zal op deze website meer informatie te vinden zijn over het toekomstproject van Berne.

Bron: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Video: 100 jaar norbertijnen in India
Lees verder DI 20 Feb
Nieuws
Abdij van Berne in tv-programma 'Kruispunt'
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40-dagentijd actie voor vrouwen in de sloppenwijken van Indore, India
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40 dagen vasten met de Kloostercast
Lees verder WO 14 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief