Nieuws DO 18 Aug

VerduurSamen met Franciscus

Bij Berne Media is recent het boek VerduurSamen met Franciscus verschenen. Op zoek naar een inspirerende groene leefstijl ging predikant en geestelijk begeleider Corinne Groenendijk te rade bij Franciscus.

Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat? Corinne Groenendijk ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde de auteur een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Via meditatieve oefeningen en vragen bij teksten van Franciscus kun je kennismaken met deze vrolijke duurzame manier van leven. Als lezer ontdek je vervolgens wat je motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Je maakt kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en je krijgt vuistregels om je energieverbruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. Naast meditatieve dagboekteksten, prikkelende passages, impressies uit Assisi en ervaringen uit het project Zin-in-Groen, vind je veel aanstekelijke tips om je eigen groene en geïnspireerde leefstijl (verder) te ontwikkelen. VerduurSamen met Franciscus is bijzonder goed te gebruiken in groepsverband en tijdens retraites.

Over de auteur
Corinne Groenendijk (1964) is predikant en geestelijk begeleider. Zij geeft cursussen op het gebied van spiritualiteit en meditatie. Ze begeleidt reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt een online- retraiteprogramma voor Kloosterindecloud. Ze schreef de cursus Afstemmen op de Eeuwige. Meditatie en bezinning op je geestelijke weg (Narratio, 2017). Daarnaast initieerde ze het project Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin.

Klik hier voor meer informatie over dit boek of om het boek te bestellen.

Bron: Berne Media | Foto: Pixabay

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Vredeswandeling in Heeswijk-Dinther
Lees verder MA 26 Sep
Nieuws
Norbertijnen uit de hele wereld ontmoeten paus Franciscus
Lees verder ZO 25 Sep
Nieuws
Stichting Berne Abdijbier zoekt vrijwilligers
Lees verder ZO 18 Sep
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief