Nieuws DO 09 Nov

Video over Lichterbij Alle Zielen 2023

Lichterbij is een verhalend textielproject van beeldend kunstenaar Elke Veltman. Het project bestaat uit het ophalen van verhalen, het vertalen van de verhalen naar korte, poëtische teksten en het borduren van de teksten op lampenkappen voor lantaarnpalen.

Voor een speciale editie van Lichterbij voor Alle Zielen 2023 (bij de Abdij van Berne) is coupeuse Marij Gravestein de kartrekker. Zij werkte maanden in Heeswijk-Dinther met leerlingen van De Bolderik, bewoners van De Laverhof en leden van KBO’s aan tien enorme lampenkappen die op 28 oktober herinneringen aan dierbaren op een poëtische manier in het licht zetten.

De teksten op de lampenkappen zijn gebaseerd op gesprekken die bewoners voerden met Tim Bongaerts. Tim is dichter en studeerde in 2020 af van Creative Writing met een dichtbundel genaamd Het staat al aan, over het leven met tinnitus. Sindsdien werkt hij als zelfstanding kunstenaar en maakt hij deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf. Op basis van de gesprekken maakte Tim korte gedichten. Tien van deze teksten kregen een plek op de lampenkappen.

Bekijk hieronder een videofilmpje over Lichterbij. Hierin komen o.a. Tim Bogaerts en Elke Veltman aan het woord. Elke is samen met Jessica Bartels bedenker van Lichterbij.

Bron: YouTube | Foto boven: Paul Robert, Unsplash.com

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Vieringen Kerstmis tot en met Nieuwjaar in Abdij van Berne
Lees verder MA 27 Nov
Nieuws
Norbertijnen bij onthulling uniek schilderij in Van Gogh Village Museum
Lees verder WO 08 Nov
Nieuws
Kloostercast over goed leiderschap met Joost Jansen
Lees verder MA 06 Nov
Nieuws
Indrukwekkende en onvergetelijke Alle Zielen 2023
Lees verder MA 30 Okt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief