Nieuws ZA 26 Feb

VKMO nieuwe eigenaar van Katholiek.nl

Het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO) wordt per 1 maart 2022 de nieuwe eigenaar van Katholiek.nl. Berne Media draagt de website en het beheer ervan aan deze organisatie over.

“Door onder meer de gevolgen van de coronapandemie moet Berne Media scherpe keuzes maken,” vertelt Roel van Gestel, directeur van Berne Media. “Helaas was één van die beslissingen om te stoppen met Katholiek.nl en ons nog meer op onze liturgische uitgaven te richten. Er is bij Berne Media te weinig focus om Katholiek.nl de aandacht te geven die het verdient.”

Het was een goede, maar zeker geen makkelijke beslissing, bevestigt hoofdredacteur Simone Ooms: “We werken met een aantal zeer gedreven vrijwilligers en gastauteurs. Om hen te moeten melden dat we ermee stoppen… dat deed wel pijn.”

Daarom heeft het bedrijf de afgelopen periode gezocht naar een geschikte partij die Katholiek.nl zou kunnen overnemen. “Het VKMO is een hele logische partij en we zijn blij dat zij de kar gaan trekken,” aldus Van Gestel. “Bovendien hadden zij een helder idee wat zij met de site wilden gaan doen en hoe. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij er iets moois van zullen maken.” Ook Ooms is tevreden. “De belangrijkste zorg van de redactie was het voortbestaan van Katholiek.nl en de rijke content die daar door de jaren heen is opgebouwd. Het zou ongelooflijk zonde zijn geweest als daar vrij letterlijk de stekker uit zou worden getrokken. Dat dit nu niet gebeurt, maakt het voor iedereen een stuk makkelijker.”

Lees hier verder.

Bron: Katholiek.nl | Foto: Pixabay

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Kloostermarkt Abdij van Berne groot succes
Lees verder DI 07 Jun
Nieuws
Programma Kloostermarkt 6 juni bekend
Lees verder DI 31 Mei
Nieuws
Presentatie routeboekjes 'Ons Kloosterpad' tijdens Kloostermarkt
Lees verder DI 31 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief