Nieuws ZO 13 Mei

Website De Nieuwe Beurskoers online

Onlangs is de website van De Nieuwe Beurskoers online gegaan. De Nieuwe Beurskoers is een oecumenische vereniging van en voor kerken, daaraan gelieerde instellingen en hun leden.

De Nieuwe Beurskoers is opgericht door Karin van den Broeke en Denis Hendrickx. Karin is predikante en voormalig preses van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Denis is abt van de Abdij van Berne en bestuurslid van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), de koepelorganisatie van Nederlandse kloosterordes en congregaties. De KNR en de PKN zijn beide lid van De Nieuwe Beurskoers.

De Nieuwe Beurskoers staat vooral geloven:
– dat ondernemingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals van de VN.
– dat veel ondernemingen echter geregeerd worden door de dwang om korte termijn financiële resultaten te behalen, die goed zijn voor de beurskoers van vandaag en morgen.
– dat aandeelhouders hun ondernemingen juist moeten aansporen om een lange termijn beleid te voeren, waarin maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid leidend zijn.
– dat het daarom belangrijk is dat juist wij onze stem laten horen. Het is immers ook óns geld dat via banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen in deze ondernemingen wordt geïnvesteerd.

Klik hier voor de website van De Nieuwe Beurskoers.

Bron: De Nieuwe Beurskoers / Foto: Unsplash.com, Patrick Fore

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes
Lees verder DI 09 Apr
Nieuws
John Meeuwesen participant van Berne
Lees verder VR 05 Apr
Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief