Nieuws ZA 07 Mrt

Zojuist verschenen: ‘De belofte van de nakomeling. Over leven in Albanië’

Bij de uitgeverij van Berne Media is recent het boek De belofte van de nakomeling. Over leven in Albanië verschenen. In dit boek koppelt Hélène Wesselingh haar persoonlijke wordingsgeschiedenis aan die van de joodse Levi da Costa, beste vriend van Janus de Kuiper, die in het boek met zijn gezin naar Albanië vlucht. Daar gelden de regels van de ‘Besa’, het Woord van Eer of Eed van Vrede; gastvrij zijn en mensen in nood helpen. Na de oorlog keert het gezin terug naar Nederland. Ze ontvangen voor vertrek een ketting met een speciale daarbij behorende brief van hun Albanese gastgezin.

Thuis vertelt Levi de bijzondere verhalen uit Albanië. Hij heeft beloofd terug te gaan, maar kan het land niet meer in. Janus en Levi zweren aan elkaar dat de boodschap en de belofte van de Albanezen niet verloren mag gaan. Janus’ jongste dochter Hélène krijgt de ketting met brief van Levi, in het bijzijn van Janus. Zij bezoekt na de val van het communisme met haar man Dick Albanië. Ze zien er honger, intense armoede, en mensonterende omstandigheden. Met Hélène’s moeder Cathrien richten ze de Stichting Doe Iets Goeds op en starten met hulpprojecten om de straatarme Noord-Albanese bevolking te helpen. Uiteindelijk emigreren ze in 2004 naar Albanië. Thans runnen zij daar een goedlopend bedrijf voor eco-toerisme en verrichten nog steeds goede werken via hun stichting Doe Iets Goeds, zie http://www.doeietsgoeds.nl.

Hun werk is aan bod gekomen in een uitzending van Omroep MAX en wordt ondersteunt door MAX Maakt Mogelijk. Het boek is een geslaagde mengeling van autobiografie met fictie-elementen.

Boekgegevens:
Titel: De belofte van de nakomeling. Over leven in Albanië.
Auteur: Hélène Wesselingh
Uitgever: Berne Media | Uitgeverij Abdij van Berne.
Aantal pagina’s: 306
ISBN: 978-90-8972-081-8
Prijs: € 24,95

Foto: Pixabay, Ledia Kokalari

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Inspiratie
Stichting Vrienden van de Abdij van Berne organiseert tweede Vriendendag
Lees verder DI 11 Jun
Nieuws
Ontwikkelplan toekomst Abdij van Berne in beweging
Lees verder MA 10 Jun
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief