Over ons | Gelieerde organisaties

Berne Media

Berne Media stelt zich als doel mensen in contact te brengen met de bevrijdende kracht van de Goede Boodschap op een manier die aansluit op deze tijd. Dit doet zij met een breed palet aan uitgaven, producten en diensten op het gebied van geloof en spiritualiteit.

Berne Media is als zakelijke onderneming gelieerd aan de Abdij van Berne.

Abdij
In een lange traditie van gelovig leven staat openheid voor iedere mens centraal. De gemeenschap van de Abdij van Berne grijpt terug op het gedachtegoed van de heilige Augustinus die in zijn tijd religieuzen, priesters en toegewijde christenen bijeenbracht: Eén van hart en één van geest op weg naar God. De heilige Norbertus (1080-1134) heeft dit ideaal vertaald in de 12de eeuw. De Abdij van Berne (in 1134 gesticht) staat in deze traditie en daarom is zij een norbertijner abdij.

De abdijgemeenschap richt zich op het leven in gemeenschap, het vieren van de liturgie en de dienst aan mensen met een grote verscheidenheid aan ervaringen. De broeders van de abdij vormen de kerngemeenschap. Gasten komen en gaan. De broeders gaan er zelf ook op uit om in wijde kringen rondom de abdij mensen nabij te zijn bij al hun levensvragen.

Binnen een samenleving waarin veel mensen los staan van elkaar, staan zij – norbertijnen – voor geloof en verbondenheid, voor eerlijke verhoudingen tussen mensen en oprechte waardering voor wie iemand is. Norbertijnen leven in gemeenschap, het zijn mensen met uiteenlopende kwaliteiten en ook kwetsbare kanten. Dat maakt hun bestaan boeiend en ook krachtig.

Uitgeverij
De uitgeverij verzorgt uitgaven voor de liturgie op zon- en feestdagen en ook voor weekdagen. Voor de zondagen zijn er de bekende misboekjes De Zondag Vieren en De Vierende Kerk, Het Overzicht van de Gezangen en de Preeksuggesties.

Meer informatie via de website: bernemedia.com.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief