Over ons | Gelieerde organisaties

Stichting Berne Abdijbier

Vier het leven!

Stichting Berne Abdijbier maakt sinds 2015 het enige Nederlandse norbertijnenbier van de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne (anno 1134).

Het betreft bovengistend bier met nagisting op de fles, naar eigen recept op beperkte schaal gebrouwen.
De opbrengst komt ten goede aan de gemeenschap van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Stichting Berne Abdijbier is in 2015 opgericht. De stichting werkt met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Berne Abdijbier en daarmee de Abdij van Berne een warm hart toedragen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Een van de bestuursleden zit namens de abdij in het bestuur. De dagelijkse leiding is – samen met het stichtingsbestuur – in handen van het managementteam. In het managementteam zetelen de specialisten: een brouwmeester, een salesmanager, een financialmanager, een marketingmanager, een proeflokaalmanager (incl. rondleidingen), een logistiekmanager (inclusief hoptuin). Deze specialisten werken samen met de ongeveer 60 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten bij één of meerdere werkzaamheden.

Proeflokaal

Het Proeflokaal is gevestigd op het abdijterrein naast de abdijwinkel in het pand dat vroeger de boerderij van de abdij was. Daar waar heel vroeger de beesten stonden, wordt nu bier gedronken. U kunt in het Proeflokaal genieten van onze bieren Norbertijn Blond, Prior Dubbel en Abt Tripel. Natuurlijk serveren wij ook diverse koffies, thee en frisdranken. Als klein eetgenot serveren wij heerlijk appelgebak, tosti, pinda’s, kaasblokjes, worst en olijven. Het Proeflokaal heeft een ruim terras en is geschikt om grote groepen te kunnen ontvangen.

Voor meer informatie: klik hier.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief