Nieuws ZA 16 Dec

“Het gaat er steeds om de ander echt als ander toe te laten”

De Kloostercast is de podcast van NPO Luister en KRO-NCRV. Een podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen vanuit de kloostertraditie. Inspiratie voor je dag.

Vandaag in de Kloostercast: norbertijn Joost Jansen van de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther. Deze kloosterorde leeft volgens de regel van Augustinus. In deze kloostercast vertelt Joost Jansen waarom hij graag in gesprek gaat met mensen van diverse pluimage.

Norbertijn Joost Jansen: “Het leven in een kloostergemeenschap is een oefening in omgaan met mensen die anders denken, anders reageren. Ja zult u denken: maar de broeders van de abdij zullen toch wel een gemeenschappelijke noemer hebben? Dat is zo, maar het reflecteren op omgaan met andersdenkenden begint wel daar. Het gaat er steeds om de ander echt als ander toe te laten. Ik verbreed de kring naar de gasten die enkele dagen bij ons doorbrengen. Een bont gezelschap. Mensen van heel diverse pluimage. Sommige komen voor het gezamenlijk gebed, vieren van de liturgie. Anderen komen voor de rust en ontspanning, bevrijd te zijn van de dagelijkse verplichtingen”.

Beluister hier de podcast.

Bron: NPO Luister, KRO-NCRV | Foto: KRO-NCRV

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Inspiratie
Stichting Vrienden van de Abdij van Berne organiseert tweede Vriendendag
Lees verder DI 11 Jun
Nieuws
Ontwikkelplan toekomst Abdij van Berne in beweging
Lees verder MA 10 Jun
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief