Nieuws WO 20 Dec

Hoe kun je bidden je leven lang volhouden?

De Kloostercast is een podcast van NPO Luister en KRO-NCRV. Een podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen vanuit de kloostertraditie. Inspiratie voor je dag.

Hoe kun je bidden je leven lang volhouden? Broeder Joost Jansen vertelt daarover in deze Kloostercast uit eigen ervaring. Hij is norbertijn van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Deze kloosterorde leeft volgens de regel van Augustinus. Broeder Joost heeft in zijn gebedsleven perioden van droogte gekend, van twijfel of al dat bidden wel wat zal uithalen. Maar wat hem geholpen heeft is de gedachte dat God ons gebed niet nodig heeft, maar wij het gebed nodig hebben om ons steeds er aan te herinneren dat God ons nodig heeft.

Norbertijn Joost Jansen: “Bidden heb ik geleerd door mee te bidden met anderen. Het begon al vroeg thuis. Het Onze Vader. Het Weesgegroet aan tafel. De zuster die wat toen de bewaarschool (voorloper van de huidige kleuterschool, Wikipedia) heette die mij het kruisteken liet maken met het gedichtje Van top tot teen ben ik van God. Pas later was ik toe aan In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Een glimlach komt op mijn gezicht als ik daaraan denk. Is het kinderlijk? Ja en so what?”

Beluister hier de podcast Kloostercast.

Bron/foto: KRO-NCRV

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Video: 100 jaar norbertijnen in India
Lees verder DI 20 Feb
Nieuws
Abdij van Berne in tv-programma 'Kruispunt'
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40-dagentijd actie voor vrouwen in de sloppenwijken van Indore, India
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40 dagen vasten met de Kloostercast
Lees verder WO 14 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief