Interview VR 03 Jul

“Merk ‘Berne’ kunnen we steviger en breder in de markt zetten”

Sinds 1 februari van dit jaar is Roland Pelle directeur van Berne Media (Uitgeverij Abdij van Berne en Boekhandel Berne). Hoe bevalt het bij Berne Media en wat vindt hij van de toekomstplannen van de Abdij van Berne?

Roland, hoe bevalt het bij Berne Media?
“Het bevalt mij hier uitstekend. Elke dag een groot plezier om bij te kunnen dragen aan het uitdragen van de Blijde Boodschap, zoals het in de doelstellingen van Berne Media staat beschreven.
Met een groep aardige en enthousiaste collega’s werken we elke dag aan onze uitgaven, misboekjes, liederenbundels en Handreikingen en geven we ook nog goed beoordeelde boeken uit. In Trouw hadden we voor onze boeken een aantal keren 4 sterren. Tevens runnen wij de boek- en abdijwinkel op het terrein van de abdij.”

Van welk onderdeel van de toekomstplannen van de Abdij van Berne word jij nou enthousiast?
“Het feit dat wij onderdeel uitmaken van de Abdij van Berne maakt enerzijds nederig en anderzijds is het een uitdaging als je ziet wat de plannen zijn: onze abdij het spirituele centrum van Noord-Brabant, ja wellicht ook van Nederland, maken. Daar word ik dus enthousiast van.”

Hoe belangrijk wordt volgens jou een gezamenlijk (abdij en Berne Media) communicatieplan?
“Ik denk dat we samen het merk ‘Berne’ steviger en breder in de markt kunnen gaan zetten. Wij van Berne Media zijn vaak bezig met het promoten van onze producten. Boeken, misboekjes en de boek- en abdijwinkel. We maken daarbij heel vaak een link met de abdij.
Als we samen onze communicatiemomenten richting derden goed op elkaar zouden afstemmen, krijg je een sterker effect. De eerste aanzet is daar nu voor gegeven, omdat Greco Idema is aangewezen als intermediair op het gebied van communicatie met alle betrokkenen. En dat werkt nu al lekker.”

Welke activiteiten en projecten kunnen we komende maanden verwachten bij Berne Media?
“We beginnen op 5 juli met ons eerste mini-symposium sinds de start van de lockdown.
In de maanden juli en augustus gaan we een aantal ‘sales’ weekenden plannen, om bepaalde producten van de boek- en abdijwinkel in de Berne’s Summer Sale uitverkoop aan te bieden. En op 4 september een heugelijk evenement: de heropening van de verbouwde boek- en abdijwinkel.
De winkel wordt gedurende de zomermaanden stevig onder handen genomen en zoals het hoort bij ons: tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door!”

Voor meer informatie over Berne Media: klik hier.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Interview
"We hebben met elkaar een systeem gecreëerd dat op termijn niet houdbaar is"
Lees verder WO 13 Jul
Interview
"Gewoon, omdat het goed voelt om voor elkaar klaar te staan"
Lees verder VR 01 Apr
Bezinning
Afvink-gedrag dempt het bewustzijn
Lees verder WO 23 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief