Nieuws DI 04 Jul

Hulp gezocht voor vlinder- en bloementuin Abdij van Berne

Achter de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther ligt een keurig onderhouden openbaar wandelterrein. Naast een poel, insectenmuur, bijenkasten, hopveld, kruidentuin en een fruitboomgaard is er óók een keurig door een klein groepje vrijwilligers onderhouden vlinder- en bloementuin. Om dat zo te hebben en te houden wordt voor laatstgenoemde tuinen gezocht naar helpende handjes.

In 2002 ging het terrein achter de Abdij van Berne letterlijk op de schop en werd het anders ingericht. “Er is toen een stuk grond teruggegeven aan de natuur. Dat wil zeggen dat het ingericht werd voor bijen, vlinders en uiteraard ook andere insecten”, vertellen Peter Kriele, John Davies, Ineke van Grunsven en Jan van de Broek.

Lees hier verder.

Bron: Mooibernheze.nl

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Ik heb onlangs een cursus Natuur en Stilte gevolgd o.l .v. Bioloog Mari Verstegen.Samen met de medecursisten gelogeerd in de Abdij van Berne. Wij hebben geoefend met de zintuigen in de natuur in de directe omgeving van de Abdij.Ik was verrast èn onder de indruk van prachtige tuin; wat een rijkdom aan planten. Het was een groot geschenk om hiervan getuige te zijn. Ik woon te ver weg om mijn hulp aan te bieden; in het Gooi werk ik zelf als vrijwilliger op de siertuin van Gooilust. Hulde aan alle mensen die hier dit paradijs voir mens èn dier onderhouden .

Anderen lezen ook

Nieuws
Het Ronde Tafelhuis zoekt een directeur
Lees verder DO 09 Mei
Nieuws
Herdenkingsviering: ‘Opmaat naar 80 jaar vrijheid’
Lees verder MA 06 Mei
Nieuws
Opbrengst 40-dagentijd actie bekend
Lees verder WO 01 Mei
Nieuws
Openingsconcert nieuw seizoen Berne Abdijconcerten op 5 mei
Lees verder DO 25 Apr
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief