Nieuws ZA 03 Jun

Kruidentuingids voor Kruidenhof Berne

De afgelopen twee jaar is er, op initiatief van José van der Heijden uit Heeswijk-Dinther, een educatieve kruidentuin aangelegd in de tuin van de Abdij van Berne. De aanleiding hiervoor was haar opleiding tot herborist. De focus lag het eerste jaar vooral op het ontwerpen, uitgraven en aanleggen van de kruidencirkel. Het tweede jaar begonnen we met de definitieve aanleg, het maken van de naambordjes en het realiseren van het infobord en er werd met rondleidingen en workshops gestart.

Dit jaar, het derde jaar, is de groep aanzienlijk gegroeid en is er met een professionaliseringsslag begonnen. De PR, communicatie en organisatie zijn geactualiseerd, er zijn werkgroepen voor rondleidingen en workshops gevormd en er is een kruidentuingids gerealiseerd. José schreef hiervoor de tekst en haar broer Fred maakte de foto’s. Anja van Hoof verzorgde samen met Heleen van den Boogaard de lay-out. Het resultaat mag er zijn. In de gids staat alle informatie over de kruiden die in de kruidentuin groeien.

Zaterdag 3 juni werd de kruidengids symbolisch aan José en de nieuwe gidsen aangeboden. Per 1 juli wordt er een nieuwe start gemaakt met het geven van rondleidingen en workshops. De gidsen Coby van Liempt, Marion van Herpen, Wilma van Gerwen en José van der Heijden vertellen u graag over wat kruiden voor mensen zouden kunnen betekenen.

Voor het reserveren van een rondleiding: mail naar rondleiding-kruidenhofberne@outlook.com. Voor het reserveren van een workshop mail naar workshop-kruidenhofberne@outlook.com. Heeft u vragen: mail dan naar kruidenhofberne@outlook.com.

Bron/foto: Kruidenhof Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Beste allemaal,

    Het is genieten van de kruidentuin! Ook op onze senioren dag mochten we uitleg krijgen en proeven!

    En inmiddels bevinden zich ook kruiden rond de ren van de hanen! 🙂 Heel blij mee!

    Ik spreek de wens uit dat de kruiden ook in de diverse keukens gebruikt mogen gaan worden.

    Hartelijke groet,

    Broeder Frans

  2. Is er een website waar ik meer kan vinden over de rondleidingen, inhoud van de workshops, etc.

Anderen lezen ook

Nieuws
Rondreizende expositie stalen kruisen in Abdij van Berne
Lees verder DO 21 Mrt
Nieuws
Dagboek van Michael Ophovius vertaald in Nederlands
Lees verder DI 19 Mrt
Nieuws
Binnenkort in Museum Krona: ‘Verborgen achter Muren’
Lees verder ZA 16 Mrt
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief