Nieuws DI 12 Sep

Nieuwe serie van De Kloostercast start 2 oktober

KRO-NCRV start op maandag 2 oktober een nieuwe serie van De Kloostercast, een inspirerende podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen. Dagelijks nemen kloosterlingen uit verschillende ordes je mee in de wijsheid van hun traditie. Ze onderzoeken actuele thema’s als leiderschap, bescheidenheid, omgaan met andersdenkenden, en verbinden die met de eeuwenoude kloosterkennis. Kennis die verrassend actueel is. Tot het einde van het jaar is er iedere werkdag een nieuwe aflevering beschikbaar en te beluisteren via KRO-NCRV bij NPO Radio 5 en de bekende podcast apps. De kloostercast: een rustpunt in de hectiek van alle dag!

De kloosterlingen
In de podcast horen we onder andere broeder Joost Jansen, norbertijn uit de Abdij van Berne, Rebecca Braun, de nieuwe abdis van het clarissenklooster St- Josephsberg in Megen en pater Hugo, de kluizenaar uit Warfhuizen. Zij reflecteren op vragen als: hoe leid je een aandachtig leven? Hoe bid je? Wat doe je als iemand kritiek op je heeft? Samen met vele andere kloosterlingen nemen ze de luisteraar mee in de aandacht en rust van de kloosterwereld. Laat je ook inspireren door hun levenslange zoektocht naar een zinvol leven!

Een van de columnisten is schrijver en coach Maria van Mierlo. Ze leeft vanuit de regel van Benedictus. Over de Kloostercast zegt ze: ‘Kloosterlingen zonderen zich van oudsher af van de wereld, om zich te richten op de eenheid met God. Van daaruit verbinden ze zich automatisch weer aan actuele thema’s’. In de kloostercast delen zij de oogst van hun aandacht uit, de oogst van een aandachtig leven.’

De kloostercast, vanaf maandag 2 oktober iedere werkdag te beluisteren via KRO-NCRV bij NPO Radio 5 en Spotify.

Bron: KRO-NCRV | Foto: Kalien Blonden

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Mooi dat u hieraan mag en wilt deelnemen Broeder Joost!

    Uw novice Broeder Frans

Anderen lezen ook

Nieuws
Gilbert Tobolewski verlengt kleine professie voor twee jaar
Lees verder DI 29 Aug
Nieuws
Meld je project aan voor Space voor Grace!
Lees verder MA 28 Aug
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief