Nieuws DI 09 Apr

Open Huis vernieuwde Berne Abdijwinkel groot succes

Afgelopen zondag 7 april was er in Berne Abdijwinkel een Open Huis. De organisatoren wilden op deze manier belangstellenden kennis laten maken met de vernieuwde abdijwinkel.

Er was opvallend veel belangstelling! Met name het aantal jonge bezoekers viel op. Van de voorbereide kleurplaat, de rebus en de speurtocht door de winkel werd druk gebruik gemaakt. Een deskundige jury gaat zich buigen over de inzendingen en al enkele prijswinnaars kiezen die hier ook bekend gemaakt zullen worden.

Menig bezoeker was aangenaam verrast door het gegeven dat de Abdijwinkel nog/weer open is. Veel complimenten kregen de vrijwilligers van de winkel over de inrichting en de uitstraling van de winkel. Diverse leveranciers en medegebruikers van het abdijterrein waren aanwezig om hun producten en diensten te demonstreren.

Abt Denis Hendrickx sprak de aanwezigen toe en dankte het bestuur van Stichting Berne Abdijbier voor het besluit om de winkelactiviteit op zich te nemen en met de inzet van vele vrijwilligers voort te zetten. Ook ging hij in op de ontwikkelingen op het abdijterrein en de wens van Berne Abdijbier om in de toekomst een minibrouwerij te creëren op het Abdijterrein. De Abdij van Berne ondersteunt dit initiatief. De abt vroeg ook aandacht voor de mooie tentoonstelling van stalen kruisen in de abdijkerk, gemaakt door Oekraïense vluchtelingen.

Bron/foto: Berne Abdijwinkel/SBA

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. In tegenstelling tot wat in de laatste inforegel hierboven staat zijn de kruisen niet gemaakt door Oekrainse vluchtelingen maar gemaakt door smeden van over de gehele wereld om hun hoop op vrede voor Oekraïne uit te drukken en om de vele slachtoffers van de oorlog aldaar te herdenken.
    De expositie is met een week verlengd en duurt nu tot en met 26 mei.

  2. Ook ik ben verrast en er heel blij mee dat de boekhandel voortgezet wordt. Mijn man zei het afgelopen weekend: zullen we binnenkort weer naar de boekhandel bij de abdij gaan? Dus met graagte plannen wij tijd in onze agenda voor dit bezoek. Met vriendelijke groet.

Anderen lezen ook

Nieuws
Abt Denis Hendrickx neemt afscheid
Lees verder MA 27 Mei
Nieuws
Het Ronde Tafelhuis zoekt een directeur
Lees verder DO 09 Mei
Nieuws
Herdenkingsviering: ‘Opmaat naar 80 jaar vrijheid’
Lees verder MA 06 Mei
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief