Nieuws DI 26 Jul

Wat de bijbel wél zegt over homoseksualiteit

Op donderdag 4 augustus 2022 publiceert Berne Media het boek Wat de bijbel wél zegt over homoseksualiteit – Een kritische en spirituele herlezing. De boekpresentatie vindt plaats van 15.00 tot 17.30 uur in het Franciscushuis te ’s-Hertogenbosch (Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB).

Frans Bossink, voorzitter van het Werkverband Katholieke Homopastores (WKHP), neemt deze middag als eerste het woord. Vervolgens vertelt vertaler Mark-Robin Hoogland C.P. hoe het boek tot stand is gekomen. Aansluitend verzorgt Anne Vandenhoeck, hoofddocent aan de Faculteit Theologie en Religie-wetenschappen aan de KU Leuven, een korte lezing: Drie adviezen aan de RKK over homoseksualiteit. Tot slot reikt de vertaler het boek uit aan Mgr. Gerard de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch.

“In kerk en maatschappij liggen weinig onderwerpen gevoeliger dan homoseksualiteit. En niemand kan eromheen. Gods Woord wordt veelal gebruikt om homoseksualiteit te veroordelen. Dit boek toont echter aan: wie goed leest, ontdekt dat de Bijbel een bouwsteen is voor een volledig inclusieve gemeenschap. Iedereen die het betreft of hierover ‘een mening’ heeft, moet zich goed laten informeren. Dit boek doet precies dat: helder en heilzaam,” aldus pater Mark-Robin Hoogland, tevens auteur van de overwegingen in het boek.

Pater Dr. Mark-Robin Hoogland (1969) van de Congregatie van de Passionisten kwam als pastor homo’s en lesbische vrouwen tegen; kerk-betrokken en tegelijkertijd met het gevoel door deze kerk in de steek gelaten te zijn. Hij werd geraakt door hun verhaal, hun pijn, en ging een proces aan van dialoog.

Er zijn thema’s binnen onze Kerk die veel emotie oproepen. Homoseksualiteit is zo’n thema. In de meeste parochies probeert men dit te vermijden door zowel te zwijgen als te dulden. Persoonlijk beschouw ik dat als een zwaktebod. In een volwassen Kerk zou ook over spannende thema’s een open dialoog mogelijk moeten zijn. Dit boek biedt een bouwsteen voor een serieus gesprek. – Mgr. dr. Gerard de Korte

Aanmelden voor de boekpresentatie kan via activiteiten@bernemedia.com.

Bron: Berne Media

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

Nieuws
Steun gezocht voor Nederlandse uitgave Augustinus’ belangrijkste werk
Lees verder VR 29 Jul
Nieuws
Uitvaart Titus de Kemp: tekst verkondiging en video
Lees verder ZO 24 Jul
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief