Over ons | Abdij van Berne

Wie wij zijn

De Abdij van Berne (canonie) telt momenteel 22 personen. De abdijgemeenschap van Berne in Heeswijk-Dinther is een relatief kleine gemeenschap van 14 norbertijnen variërend in de leeftijd van bijna 50 tot dik in de 90. Zij worden ondersteund door tal van medewerkers en vrijwilligers.

Daarnaast zijn er de zgn. participanten: een kring van zeer betrokken vrouwen en mannen. Voor een overzicht van de verschillende betrokken groepen rondom de abdijgemeenschap: klik hier.
Hieronder vindt u een overzicht van alle norbertijnen in Heeswijk-Dinther.

Abt Denis Hendrickx

Denis Hendrickx o.praem. (1949, Alphen en Riel) is sinds januari 2013 abt van de Abdij van Berne. Hij is vader abt van de canonieën De Pere, Windberg en Jamtara. Hij is verder o.a. lid van de conventsraad Heeswijk, voorzitter van de Commissie Beheer en Bestuur KNR en waarnemend pastoor-teamleider van de norbertijnerparochies Tilburg-Noord, Engelen en Bokhoven.

Prior Frank van Roermund

Frank van Roermund o.praem (1960, Delft) is prior en cantor van de Abdij van Berne. Daarnaast is hij o.a. lid van het Algemeen Bestuur en pastor in parochie Heilige Augustinus.

Titus de Kemp

Titus de Kemp o.praem. (1925, Berlicum)

Joost Jansen

Joost Jansen o.praem.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief