WO 06 Dec

Driedaagse workshop boekbinden in de Abdij van Berne

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2024 zal Boektotaal van Boekbindcentrum Echten een driedaagse workshop over boekbinden verzorgen in de Abdij van Berne.

Programma
Voor de workshop hebben we gekozen voor de Wire Edge Binding, ontworpen door de Amerikaan Daniel Kelm.
Op de dag van aankomst gaan we na de kennismaking naar het Proeflokaal om het Abdijbier te proeven. De tweede dag gaan we aan de slag met de Wire Edge Binding. Op de dag van vertrek staat een bezoek gepland aan het likeur- en frisdrankmuseum in Veghel.

Over de Abdij van Berne
Binnen een samenleving waarin veel mensen los staan van elkaar, staan wij – norbertijnen – voor geloof en verbondenheid, voor eerlijke verhoudingen tussen mensen en oprechte waardering voor wie iemand is. In een lange traditie van gelovig leven staat openheid voor iedere mens centraal. Onze gemeenschap grijpt terug op het gedachtegoed van de heilige Augustinus die in zijn tijd religieuzen, priesters en toegewijde christenen bijeenbracht:

Eén van hart en één van geest op weg naar God.

De heilige Norbertus (1080-1134) heeft dit ideaal vertaald in de 12de eeuw. De Abdij van Berne (in 1134 gesticht) staat in deze traditie en daarom zijn wij een Norbertijnen abdij.

Waar zijn wij dienstbaar?
Onze inzet in kerk en samenleving begint bij de gemeenschap die wij samen vormen. Van hieruit bieden wij pastorale zorg in parochies en andere geloofsverbanden.

Wat willen wij nog meer?
Er is behoefte aan ‘verbinden’ in onze huidige samenleving. Wij hopen te groeien in onze regio – en daarbuiten – als platform waar mensen elkaar ontmoeten rond levensvragen. Een leven in geloof, hoop en liefde is het gezamenlijke uitgangspunt. Het christelijke geloof gaat altijd over verbondenheid. Tegen het groeiende individualisme en de onverschilligheid willen wij een tegenwicht vormen waar mensen worden bemoedigd en waar zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar worden gevoed en ontwikkeld.

Praktische informatie:
Wat: Driedaagse workshop over boekbinden door Boektotaal
Datum: vrijdag 4 oktober tot en met zondag 6 oktober 2024
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Kosten: 465 euro. Dit is inclusief verblijf in een comfortabele gastenkamer met douche en toilet, koffie, thee en fris, maaltijden, workshop inclusief materialen, bezoek Proeflokaal en museum. Omdat er beslissingen worden genomen aangaande de definitieve doorgang van de workshop in het klooster naar aanleiding van de aanmeldingen die we ontvangen, hebben we besloten om een aanbetaling te vragen zodra iemand zich aanmeldt.
Aanmelden: Bij aanmelding voor deelname aan de workshop wordt een aanbetalingsbedrag van 25% van het totale workshopbedrag berekend. Neem vrijblijvend contact op met Boektotaal via 06 45 96 84 00 of via info@boektotaal.nl. U kunt zich aanmelden via deze link. Vul dan het deelnameformulier in onderaan deze pagina.

Bron: Boektotaal | Foto: Pontus Wellgraf, Unsplash.com

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

DI 02 Jul - DO 04 Jul
Driedaagse workshop boekbinden in Abdij van Berne
VR 02 Aug - ZO 04 Aug
Driedaagse workshop boekbinden in de Abdij van Berne
DO 08 Aug - ZO 11 Aug
Lang weekend 'Natuur en Stilte'
DI 17 Sep - DI 19 Sep
Driedaagse workshop boekbinden in de Abdij van Berne
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief