Nieuws WO 04 Okt

Berne Abdijwinkel van start

Eind juli werd bekend dat Berne Media zou gaan stoppen met de Boek- en Abdijwinkel bij de Abdij van Berne. Dit nieuws sloeg in als een bom. Niet alleen voor klanten van de winkel, maar zeker ook voor de abdij die een belangrijke ‘poort van de abdij’ zag verdwijnen, en voor het naastgelegen proeflokaal van Berne Abdijbier, dat een belangrijk verkooppunt van abdijbieren verloren zag gaan. Al met al zou het jammer zijn als 64 jaar boek- en abdijwinkel Berne tot de geschiedenis zou gaan behoren.

Stichting Berne Abdijbier heeft daarom besloten per 1 oktober de leegte op te vullen die Berne Media noodgedwongen achter zich moest laten. De nieuwe naam ‘Berne Abdijwinkel’ geeft duidelijk aan wat het beoogt te zijn; een nieuwe toekomst voor een volwaardige abdijwinkel, met producten die daarin thuis horen. Hierbij mag Berne Abdijbier natuurlijk niet ontbreken. Daaromheen zal de komende tijd een assortiment gebouwd worden, dat onder andere zal bestaan uit vertrouwde abdijproducten zoals kaas uit Postel, wijn van Catharinadal en een ruim assortiment streekproducten.

Ook zullen er weer boeken te vinden zijn, al is het op kleinere schaal dan voorheen, met inspirerende boeken, reisboeken en -gidsen, fiets- en wandelinformatie en nog veel meer. De uitgebreide collectie wenskaarten en cadeaus komen natuurlijk ook weer terug. Genoeg redenen om even binnen te lopen, inspiratie op te doen of rond te snuffelen.

De komende tijd zullen er wat aanpassingen gedaan worden aan de winkel. Tijdens deze verbouwing blijft de abdijwinkel gewoon open en bent u van harte welkom. De openingstijden zijn dezelfde als van het proeflokaal van Berne Abdijbier, te weten dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Om Berne Abdijwinkel levensvatbaar te maken en houden, zal de abdijwinkel geheel gaan draaien op vrijwilligers. Daarom zijn wij dringend op zoek naar mensen die het leuk vinden om in de prachtige en inspirerende omgeving van de Abdij van Berne bij te dragen aan het voortbestaan van een aloud begrip. Werkdagen en -tijden zijn in overleg. Meer informatie is verkrijgbaar via mail: mail@berneabdijwinkel.nl, of kom naar de Berne Abdijwinkel en laat je gegevens achter.

Het bezoekadres is: Abdijstraat 51, 5473 AC Heeswijk-Dinther.

De abdijgemeenschap van Berne is blij met deze stap van Stichting Berne Abdijbier om de start van een nieuwe abdijwinkel mogelijk te maken.

Bron: Stichting Berne Abdijbier

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Beste mensen van de nieuwe abdijwinkel,
    Fijn dat de winkel in nieuwe gedaante wordt voortgezet.
    Wij wensen alle betrokkenen veel succes!
    Guus & Riet
    Viervrijevoeten.nl

  2. Wat een goed nieuws. Ik woon te ver weg om vrijwilliger te worden! Anders zou ik het zeker doen!!

Anderen lezen ook

Nieuws
Vieringen Kerstmis tot en met Nieuwjaar in Abdij van Berne
Lees verder MA 27 Nov
Nieuws
Video over Lichterbij Alle Zielen 2023
Lees verder DO 09 Nov
Nieuws
Norbertijnen bij onthulling uniek schilderij in Van Gogh Village Museum
Lees verder WO 08 Nov
Nieuws
Kloostercast over goed leiderschap met Joost Jansen
Lees verder MA 06 Nov
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief