Nieuws ZO 30 Jul

Boek- en abdijwinkel Berne stopt in huidige vorm

Zoals wij zijn zo zijn de tijden. Wijze woorden van Augustinus, de kerkvader van de Norbertijnen. Helaas zijn de tijden onze Boek- en Abdijwinkel niet gunstig gezind. Na de coronaperiode zijn de verkopen in de winkel en webshop niet voldoende gebleken om de stijgende kosten op te kunnen brengen. Daarom is besloten om de winkel in de huidige vorm te beëindigen per 1 september 2023.

Uitverkoop
Om een eventuele frisse doorstart mogelijk te maken begint morgen, dinsdag 1 augustus, een grote uitverkoop. De website berneboek.com is gesloten vanaf 1 augustus.

Wij betreuren het zeer dat na 64 jaar een einde komt aan deze mooie winkel op deze prachtige plaats. Van harte welkom vanaf dinsdag bij de uitverkoop van boeken, puzzels, winkelmateriaal, etc.

Bekijk hier ook het filmpje van Dtv Nieuws over het stoppen van de Boek- en Abdijwinkel met hierin norbertijn Joost Jansen en enkele bezoekers.

Bron: Boek- en Abdijwinkel Berne, Dtv Nieuws | Foto: Ramon Mangold

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Vroegert, toen ik er nog kwam als gast was het een een voudig boekenwinkeltje. Nu de Media inspeelt op de boekenmarkt zie ik een religieuse boekenwinkel als een gemis.
  Het is goed dat deze winkels ook interreligieuse lectuur en historische boeken aanbiedt. Zo komen mensen meer aan de weet over misopvattingen en wantoestanden.
  Een voorbeeld, zo kreeg Bismarck ooit deze kritiek op zijn opvattingen over de vorming van de Duitse Staat
  “Herr Kanzler, sie haben eine Staat gegründet aber nicht ein Volk.”
  Zeker in dit land stonden vanaf de wieg de lering van Karl Marx, het katholicisme en de Lutherse kerk, de bourgoisie en het Jodendom pal tegenover elkaar.
  Een andere voorbeeld, zo wint de inmiddels overleden (opper) rabbijn Rabbi Jonathan Sacks aan terrein omdat hij de wereldbeschaving in een positie daglicht stelt.
  De huidige Paus Frnciscus is hierbij een bruggenbouwer.
  Pastoor Joost Jansen zou dit kunnen aanspreken omdat een veelzijdige man van kennis is.

 2. Gisteren in de hernieuwde winkel geweest.
  Wat een deceptie!!
  Wat is de sfeer veranderd, er hing zo’n fijne sfeer.
  Veel mooie boeken gekocht. Nu is er zo weinig voorhanden, dat ik betwijfel er nog eens te komen.
  Erg jammer.

 3. Wat heel jammer! Ik heb t Abdij vorig jaar pas ontdekt en de winkel is een aangename rustplek om ook een boek in te kijken voor aanschaf langs de zenne artikelen in de winkel.

  Ik ben benieuwd wat er in deze ruimte verder gedaan zal worden….de energie is hier echt zoals “Thuis”💞

 4. Dat is inderdaad zeer spijtig dat de abdijwinkel moet gaan sluiten ! Ik heb er in de loop der jaren vele uren in alle rust kunnen doorbrengen, dankzij de prettige sfeer. Soms ging ik met een inspirerend boek naar buiten of met een mooie ansichtkaart of met een van de vele verjaardag cadeaus die ik hier heb gekocht. Of met een gesigneerd boek van een van jullie gastsprekers !

 5. Heel jammer, zo’n bijzondere plek en zoveel bijzondere boeken met de abdij en de abdijkerk één geheel vormend.Maar ook realistisch en verstandig om de knoop door te hakken. Sterkte voor allen die getroffen worden door dit verlies

 6. Ook ik vind het ontzettend jammer dat de Berne boekhandel waar ik 40 jaar binnenloop, (en meestentijds ook met gekochte waar naar buiten stapte) ermee stopt. Mijn man die sinds ik hem leerde kennen ook een trouwe bezoeker van de boekhandel is geworden, is er ook ontdaan over. Wij combineerden ook graag een bezoek aan het Abdijterrein met snuffelen in de boekhandel. Bedankt de medewerk(st)ers voor hun vakmanschap/inzet.

 7. Ongelofelijk jammer dat de boekwinkel gesloten wordt.
  64 jaar geleden was ik bij de opening samen met mijn oom Frits Vereijken, die destijds prior was!
  Wellicht herleven nieuwe tijden van spiritualiteit!
  En hernieuwde zingeving.

 8. Wat ontzettend jammer; de extra mooie aanvulling op een bezoek aan de abdij valt weg. De combinatie van het bijwonen van de vieringen en een bezoek aan de boekwinkel was de reden om af te slaan bij Heeswijk Dinther.
  Dank aan de medewerkers in de boekwinkel en een behouden vaart in de toekomst.

Anderen lezen ook

Nieuws
Video: 100 jaar norbertijnen in India
Lees verder DI 20 Feb
Nieuws
Abdij van Berne in tv-programma 'Kruispunt'
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40-dagentijd actie voor vrouwen in de sloppenwijken van Indore, India
Lees verder MA 19 Feb
Nieuws
40 dagen vasten met de Kloostercast
Lees verder WO 14 Feb
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief