Nieuws ZA 11 Dec

Eveline Sitskoorn participante in Tilburg

Gisteren is in Tilburg Eveline Sitskoorn bevestigd tot participante van de norbertijnengemeenschap in Tilburg. Van harte gefeliciteerd Eveline!

Over Eveline
Eveline is al geruime tijd vrijwilligster in de norbertijnenparochie in Tilburg en zeer nauw betrokken bij de norbertijnengemeenschap. Zij studeert momenteel aan het St. Janscentrum in Den Bosch (4e jaars pastoraal werk). In het dagelijks leven is zij financial controller in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Ze werkt dit jaar mee in het pastoraal team als stageproject. Ze is moeder van twee dochters die inmiddels zelfstandig wonen.

Participanten
De Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther kent een kring van zeer betrokken vrouwen en mannen, de zogenaamde norbertijner participanten. Na een periode van twee jaar van kennismaking met ons leven en onze spiritualiteit spreken zij een belofte van verbondenheid uit. Ook priorij De Essenburgh en Communiteit Mariëngaard in Hierden en de norbertijnen in Tilburg hebben participanten.

Participanten delen daadwerkelijk in ons leven, bidden en werken. Daarom is regelmatige aanwezigheid in de gemeenschap, het meevieren, en het verrichten van taken ten behoeve van de gemeenschap en haar inzet in de samenleving essentieel. Vanzelfsprekend nemen participanten deel aan onze bezinningsdagen en zijn zij veelal present bij belangrijke gebeurtenissen. Op dit moment telt de abdij met haar priorijen een tiental participanten.

Voor meer informatie: klik hier.

Vlnr: Eveline Sitskoorn, abt Denis Hendrickx, Harrie van den Berg (norbertijn Tilburg), Thea van Blitterswijk (participante Tilburg) en Rob Tanke (norbertijn De Essenburgh, Hierden)

Bron/foto’s: Abdij van Berne

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Van harte proficiat met deze innerlijke weg bij De Norbertijnen gemeenschap.
    Vrede en alle goeds

  2. Gefeliciteerd met deze mooie ‘kroon’ op jullie werk als Norbertijnengemeenschap. Zeker óók voor jullie nieuwe participanten Eveline.🙏🍀🙏

Anderen lezen ook

Nieuws
Video: Een reis door de tijd - 900 jaar Norbertijnen
Lees verder ZA 25 Dec
Nieuws
Aanscherping coronamaatregelen Abdij van Berne
Lees verder DI 21 Dec
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief