Nieuws VR 12 Nov

Jan Hendrikx overleden

Gisteren is Jan Hendrikx, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Abdij van Berne, overleden op 77-jarige leeftijd. A.s. woensdagmiddag vindt de uitvaart plaats vanuit de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Vanwege corona zal de uitvaart slechts in beperkte kring plaatsvinden. Het bestuur van de vriendenstichting van Berne wenst zijn familie, vrienden en naasten heel veel sterkte.

Jan Hendrikx was burgemeester van de gemeente Baarle-Nassau gedurende ruim 20 jaar (1990-2012). Hij sprak altijd met warme woorden over zijn verbondenheid met de Abdij van Berne: “In Berne liggen mijn eerste voetstappen op weg naar het maatschappelijk leven.” Zijn jaren als leerling van het gymnasium van Berne waren een leerschool voor het leven.

Lees hier het interview met Jan Hendrikx op deze website over zijn band met de Abdij van Berne.

Bron: Abdij van Berne | Foto: Greco Idema

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Beste familie Hendrikx
  Wij wensen jullie heel veel sterkte met dit groten verlies jammer dat wij er niet bij kunnen zijn
  Wij zijn erg geschrokken van zijn overlijden en hebben hem gekend als een vitale man die zeer sportief was

 2. Beste familie Hendrikx, De leden van de kring van voormalige burgemeesters in Midden- en West Brabant hebben met ontsteltenis kennis genomen van het overlijden van hun collega . Wij hebben hem ervaren als een betrokken aanwezige bij onze bijeenkomsten en bewaren daaraan goede herinneringen. Wij spraken elkaar eind september na afloop van het golftoernooi van The Old Burgomasters en toen wees niets er op ,dat het onze laatste ontmoeting zou zijn.
  Namens onze kring wens ik jullie in deze moeilijke dagen “kracht naar kruis”.
  Thom van der Weijden, kringvoorzitter

 3. Beste fam. Hendrikx
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Jan. Toen ik vanmorgen dit bericht in het dagblad de Stem las voelde ik de vele jaren, die ik in het Gym. St. Norbertus heb doorgebracht. Met Jan heb ik veel contact gehad op de sportvelden. Voetbal, hockey, atletiek, pingpongen. We hadden het vaak over de wielrenner van Vleuten uit Lierop. Zijn grote dorps favoriet. Jan was een leerling in balans. Kon veel van hem leren. Al was ik twee klassen lager dan hij. Hij was een verflente roker van Lexington, en had toch een geweldige conditie.
  Hij werd burgemeester in Baarle Nassau, ik werd een adviseur van de burgemeester in Breda.
  Helaas hebben we onze vroeger contacten niet voortgezet. We hadden nog studie contacten in Tilburg. Maar achteraf te weinig.

Anderen lezen ook

Nieuws
Winnaar lichtjestocht Alle Zielen is bekend: Sven van Grinsven
Lees verder ZA 04 Dec
Nieuws
Aanscherping coronamaatregelen in Abdij van Berne
Lees verder ZO 28 Nov
Nieuws
Primeur Abdij van Berne: opening nieuwe kloosterwandeling
Lees verder ZA 27 Nov
Nieuws
Sobere ophaaldag Vatgerijpte Speciale Editie 2021
Lees verder MA 22 Nov
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief