AbdijTalks ZA 17 Jul

Verandering, rouw en (on)eindige relaties

“Er is altijd wel weer iets nieuw achter de horizon, altijd weer een nieuw doel. Al die mogelijkheden, daarmee ben je nooit klaar. Dat maakt mij ook onrustig. Mis ik niet iets?”, vertelt Tabitha (23). In AbdijTalks gaat ze samen met abt Denis op zoek naar de kansen én uitdagingen van verandering.

In de derde aflevering hebben we het over verlies en verandering. Als er veel veranderingen zijn in jouw leven, verander je dan zelf ook? We ontdekken dat afscheid nemen niet altijd definitief is, maar dat wat je loslaat soms onverwachts weer terugkomt.

Zelf bepalen

In de podcast AbdijTalks gaan de broeders van de Abdij van Berne in gesprek met jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Het leven van millennials bestaat uit eindeloze keuzes en veranderingen, terwijl het kloosterleven op het eerste gezicht een leven van stabiliteit en regelmaat is. Maar zijn deze werelden écht zo verschillend? Wat hebben ze elkaar te vertellen?

Tabitha vertelt over het verliezen van haar vader, alle veranderingen daar omheen en waarom ze besloot terug te gaan naar haar ex. Hoe verlies je jezelf niet in al die veranderingen? “Uiteindelijk moet je toch zelf bepalen wie je bent en waar je staat.”

Op adem komen

Abt Denis merkt dat het leven veel hectischer is geworden: “Jongeren worden met zoveel dingen geconfronteerd, moeten zoveel kiezen voor hun werk en leven. Daarom is er onder jongeren een hele grote behoefte aan rust. Om uit die drukte stappen, op adem te komen, te kunnen reflecteren. Er zijn zoveel jongeren die burn-out zijn, al op hele jonge leeftijd.” Hoe neem je deze momenten van rust? Luister nu naar AbdijTalks!

Volg Tabitha via www.tabithavankrimpen.nl.

Redactie & Productie: Jasmijn Olk
Presentatie: Liesbeth Jansen
Montage: Jonatan Bartling
Muziek: Vita Wilmering

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door fonds Kerk&Wereld.

Reflectievragen

1. Wat is de laatste grote verandering geweest in jouw leven? Heeft deze verandering ook invloed gehad op jou als persoon?
2. Op welke momenten in jouw leven kom jij echt tot rust?
3. Denk terug aan een moment waarop jij een luisterend oor kon bieden voor iemand in jouw omgeving. Hoe voelde dat?
4. Van wie of wat heb jij in je leven afscheid moeten nemen? Op welke manier heeft dit nu een plek gekregen in jouw leven?

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

AbdijTalks
Hoe maak je ruimte voor somberheid, angst en kwetsbaarheid in jouw leven?
Lees verder ZA 31 Jul
AbdijTalks
Gaan geloof en wetenschap samen? Over twijfel, vertrouwen en kantelpunten in het leven
Lees verder ZA 24 Jul
AbdijTalks
Keuzes maken, loslaten en tijd voor rust in je leven
Lees verder ZA 10 Jul
AbdijTalks
Je pad ontdekken, keuzestress, YOLO en kan saai werk ook zinvol zijn?
Lees verder ZA 03 Jul
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief