AbdijTalks ZA 10 Jul

Keuzes maken, loslaten en tijd voor rust in je leven

Wat doe je als je op het punt staat om voor de rest van je leven het klooster in te treden, en je ontmoet opeens een leuke vrouw? Het overkwam broeder Hans. Tijdens fundamentele twijfel, wanneer hij zich afvraagt: ‘Is dit leven wel wat ik echt wil?’, helpen routine en vaste momenten in de dag hem om in het moment te blijven. Hans: “In de gebedsdienst en het gemeenschapsleven word je gedragen tijdens de moeilijke momenten.”

In de tweede aflevering van AbdijTalks hebben we het over keuzes maken. Houd je vast aan wat je hebt, of laat je los en sla je een nieuwe weg in. Wanneer kies je voor het één of het ander? Wat helpt jou in het maken van deze keuze?

In de podcast AbdijTalks gaan de broeders van de Abdij van Berne in gesprek met jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Het leven van millennials bestaat uit eindeloze keuzes en veranderingen, terwijl het kloosterleven op het eerste gezicht een leven van stabiliteit en regelmaat is. Maar zijn deze werelden écht zo verschillend? Wat hebben ze elkaar te vertellen?

Vrijheid

Jasmijn (25) houdt van de vrijheid om nieuwe dingen te kiezen, maar is ook op zoek naar meer stabiliteit in haar leven. Hoe doe je dat? Momenten van reflectie kunnen daarbij helpen. “Het heeft mij zo veel gebracht om even tien minuten in stilte te zitten, voorbij de waan van de dag waarin er nog twintig mails beantwoord moeten worden. Zo kom ik weer tot mezelf. Of je dat nou gebed noemt, stilte of meditatie. Dan pas kan ik voelen of ik ergens voor kies omdat het de makkelijke weg is, of omdat het écht bij me past.”

Broeder Hans vertelt over de droom van het priesterschap die hij moest loslaten. Maar hoe hij tóch koos voor een leven in de Abdij.

Redactie & Productie: Jasmijn Olk
Presentatie: Liesbeth Jansen
Montage: Jonatan Bartling
Muziek: Vita Wilmering

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen ook

AbdijTalks
Je pad ontdekken, keuzestress, YOLO en kan saai werk ook zinvol zijn?
Lees verder ZA 03 Jul
AbdijTalks
Zijn de wijze lessen uit het klooster vandaag de dag nog relevant?
Lees verder DO 01 Jul
AbdijTalks
Trailer: Achter de muren van de Abdij van Berne
Lees verder MA 28 Jun
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
  • © 2021 Abdij van Berne